Община Варна ще подпомогне финансово екипите в COVID-кабинетите

Община Варна ще подпомогне финансово екипите, работещи в COVID-зоните в диагностично-консултативните центрове. С почти пълно единодушие местният парламент одобри отпускането до 48 000 хил. лева от общинския бюджет в подкрепа на работещите на първа линия.
ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“, ДКЦ III Варна в жк. „Вл. Варненчик“ и ДКЦ V „Св. Екатерина“, в които COVID-кабинетите работят по осем часа, ще получат до 12 000 лв. Подпомагането на медиците и служителите в COVID зоните в ДКЦ 1 „Св. Клементина“ и ДКЦ “Чайка, които са с по-малка заетост, ще е до 6 000 лв.
Съветниците гласуваха предварително изпълнение на решението, за да може за Коледа работещите на първа линия да си получат възнагражденията.
На предходното заседание местният парламент одобри финансиране за COVID-зоните в петте общински диагностично-консултативни центъра. От общинския бюджет бяха отпуснати до 64 000 лв.
Всички кабинети за прегледи на хора със съмнения за симптоми за коронавирус във варненските ДКЦ-та работят активно. През миналата седмица COVID-зоните са били посетени от 274 души.